Site Overlay

De perfecte hamburger

Op 23-5 stond BBB op de planning voor Meat me @Home. BBB staat voor Burgers Bier Bbq. Wij moesten dus op zoek naar de perfecte hamburger. Na meerdere proefsessies hebben we de perfecte hamburger gemaakt en de klanten waren het gelukkig met ons eens. Tijdens de proefsessies hebben we gekeken naar het gehakt dat we wilden gebruiken voor de hamburger, de lekkerste bol en niet te vergeten welke toppings we wilden voor de hamburger.

Hamburgers testen 1

Onze zoektocht naar de perfecte hamburger begon met het testen van verschillende soorten gehakt. We hebben een test gedaan met standaard gehakt, groffer gehakt met een hoger vet percentage, een mix van beide soorten gehakt en eentje met wat whiskey door het gehakt. De hamburger met wat peper en zout extra smaak gegeven en tijdens het bbqen ingesmeerd met een mix van mosterd en Tabasco Chipotle. Natuurlijk ook 2 formaten hamburgers getest om te kijken wat nodig is voor het broodje.

Tijdens het testen hebben we harde broodjes gebruikt met sesamzaad en maanzaad. We vonden de broodjes met sesamzaad lekkerder alleen iets te droog dus we moesten nog verder op zoek naar het perfecte broodje. Het groffere en vettere gehakt vonden we lekkerder voor de hamburger. De hamburger was daardoor veel sappiger. De andere hamburgers waren een beetje droog. De hamburger met whiskey viel helemaal af. Als toppings hadden we salade met een zelfgemaakte burgersaus, cheddar kaas, bacon van de bbq, augurk, ingelegde rode ui en een klein beetje ketchup. De hamburger was al erg lekker maar nog niet perfect. Het gehakt en het broodje moesten beter. We hebben de hamburger geproefd met het biertje Betrouwbaar Blond van Borst bier. Als bijgerecht hadden we chips van zoete aardappel.

Tijdens de tweede proeverij hadden we nieuwe harde sesambroodjes en groffer gehakt met een vetpercentage van 30%. Deze was nog lekkerder dan de eerste proeverij alleen over het broodje waren we nog niet tevreden. Met het vettere en groffere gehakt blijft de hamburger lekker sappig. De toppings vonden we al lekker, maar we moesten dus verder met onze zoektocht naar het perfecte broodje.

De generale repetitie en daarmee laatste proeverij. Als broodje deze keer een zachte bol met sesamzaad en verder alles hetzelfde als bij proeverij 2. Dit was uiteindelijk voor ons de perfecte hamburger die we voor de BBB hebben gebruikt.

De perfecte hamburger:

  • Gehakt met een vetpercentage van 30% (door de gehaktmolen op 5 mm om het gehakt groffer te krijgen) van Slagerij Daan Ruijter. De hamburger tijdens het bbqen per kant insmeren met een mix van mosterd en Tabasco Chipotle.
  • Zachte bol met sesamzaad
  • Salade met een zelfgemaakte burgersaus
  • Cheddar kaas
  • Bacon van de bbq
  • Augurk
  • Ingelegde rode ui
  • Klein beetje ketchup
  • Biertje Betrouwbaar Blond van Borst bier

Het resultaat van de perfecte hamburger tijdens BBB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *