Site Overlay

Spareribs op The Bastard

We gingen onze nieuwe aanwinst (The Bastard) meteen uitproberen door spareribs low & slow op de bbq te bereiden. We hebben dit gedaan door de spareribs op 3 manieren te bereiden en 2 verschillende soorten spareribs te gebruiken.

We hebben dik bevleeste spareribs en baby back ribs gebruikt voor de spareribs. We hebben 2 soorten rub gebruikt. De Festival style spareribs zijn eerste ingesmeerd met mosterd en vervolgens met de Festival rub. Voor de tweede hebben we een bbq marinade gebruikt. Voor de derde een sparerib kruidenmix. Vervolgens hebben we de spareribs in folie gewikkeld en een nacht in de koelkast gehad zodat de rub of marinade goed in de spareribs kon trekken.

Daarna kon het feest beginnen. Eerst de Bastard ingesteld op indirect grillen op 110 graden en vervolgens een handje appel rookhout toegevoegd. We hebben de spareribs volgens de 3-2-1 methode bereid. Eerst 3 uur indirect op de bbq, daarna 2 uur garen in aluminiumfolie en als laatste nog een uur op de bbq ingesmeerd met een glaze (sausje).

Spareribs net op de bbq

Elk half uur hebben we de Festival style spareribs ingesmeerd met een mix van whiskey, appelsap en appelazijn. Na 3 uur was het eerste gedeelte klaar en konden ze in de folie.

Spareribs 3 uur op de bbq

De spareribs hebben we eerst goed ingesmeerd met appelsap en appelazijn voordat we ze in de folie deden. Bij de festival style was hier ook whiskey aan toegevoegd. Bij 2 van de spareribs hebben we ook boter en basterdsuiker toegevoegd om het vlees nog wat malser te maken.

Spareribs ingepakt

Na 2 uur in de folie waren de spareribs al erg lekker, maar ze moesten toch nog even op de bbq. De baby back ribs waren al gaar en het vlees viel al bijna van het bot. De festival style ribs hebben we nog met een glaze ingesmeerd zodat ze lekker sticky werden.

Spareribs ingesmeerd

Het resultaat geserveerd met koolsla en stokbrood. Het maken van de coleslaw en het stokbrood zullen we in een andere post laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *