Site Overlay

Gerookte tonijn op cederhout

Meestal maken we iets met vlees op de bbq maar deze keer was op verzoek vis aan de beurt. We hebben tonijn gemaakt op een plankje van cederhout met daarbij spinazie van de bbq.

We hadden 4 moten tonijn van +/- 200 gram per stuk. Deze hebben we ingesmeerd met teriyakie- en sojasaus en vervolgens besprenkeld met sesamzaad. Per moot 1 eetlepel sesamzaad, teriyakie- en sojasaus.

Op het plankje hebben we de tonijn en spinazie gelegd. In de kolen hebben we nog 2 handjes appel rookhout gedaan voor extra rooksmaak. Na 37 minuten had de tonijn een kerntemperatuur van 50 graden. Bij de dikkere moten was dit goed, bij de dunnere stukken iets te droog. We vinden het daarom beter om de tonijn er eerder af te halen. De volgende keer doen we dit bij 45 graden.

Het resultaat mocht er weer zijn. Ondanks dat sommige moten iets te droog waren was de smaak erg goed. De spinazie met rooksmaak was een leuke/lekkere toevoeging bij het gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *