Site Overlay

Bavette Mexican Style

Het zonnetje scheen weer vandaag en voor ons een reden om een lekker zomers gerecht op de bbq te maken. Het werd de Bavette Mexican Style. We hebben hiervoor een Bavette van 1300 gram gebruikt, paprika, ui en natuurlijk de tortillas.

De Bavette hebben we eerst in 3 gelijke stukken verdeeld. Daarna hebben we de Bavette en groenten ingesmeerd met een marinade van zonnebloemolie, soyasaus, limoensap, bruine suiker, komijn, zwarte peper, chilipeper en knoflook. De Bavette en groenten hebben we 4 uur in de marinade gehad voordat we het gingen klaarmaken.

De bbq hebben we klaargemaakt voor indirect bbqen zodat de Bavette niet te snel warm wordt van binnen. Op het directe gedeelte hebben we de groenten in de pan klaargemaakt. Op het indirecte gedeelte lag de Bavette. Na 30 minuten hadden ze een temperatuur van 55 tot 58 graden bereikt. Met deze temperatuur hebben we ze van de bbq gehaald om te laten rusten en de temperatuur werd uiteindelijk tussen de 60 en 63 graden. De Bavette is dan medium en dan is de Bavette op z’n lekkerst.

Bavette en Groenten op de bbq
Bavette gesneden

De Bavette is mooi medium klaargemaakt op de bbq. Het vlees is haaks op de draad gesneden zodat het extra mals is. Het vlees wordt in een tortilla gedaan en dan eet het makkelijker als de stukken dun gesneden zijn.

De Bavette geserveerd op een tortilla met de groenten. Wij hadden bij de tortillas ook nog guacamole en creme fraiche. Het gerecht deed ons weer verlangen naar de zomer en dan gaan we hem zeker weer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *